Val de demisii la PNL Timiș

Rezultatele obținute de PNL la alegerile parlamentare sunt dezastruoase. Astfel că mai mulți lideri ai partidului, în frunte cu președintele liberalilor, Alina Gorghiu și secretarul general, Ilie Bolojan, vor demisiona.

Reamintim, Alina Gorghiu anunța în campania electorală la Timișoara că va demisiona în cazul în care PNL nu va reuși să constituie o majoritate parlamentară. În Timiș a fost deja anunțată o demisie este vorba despre cea a liderului PNL Lugoj, Claudiu Buciu, care a primit funcția în urmă cu două luni. Chiar dacă scorul obținut de acesta a fost aproape de 30%, acesta a ales să-și înainteze demisia de onoare.

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, propune următoarele: organizarea de alegeri interne la toate nivelurile, de jos în sus, până la finele lunii februarie; dizolvarea actualului BPN prin demisia de onoare a tuturor membrilor săi, în frunte cu președintele partidului; demisia tuturor președinților de filială care au obținut un scor mai mic de 30%; constituirea unui BPN interimar format din toți președinții de filială care au obținut un scor mai mare decât scorul mediu pe țară al partidului, plus actualul președinte Alina Gorghiu, care să asigure conducerea colectivă a partidului, până la alegerile interne.

În plus, acesta consideră:“numirea de către noul BPN, dintre membrii săi, a unui președinte interimar care să conducă partidul, până la alegerile interne; numirea de către BPJ-uri a unor președinți de filială interimari, care să asigure conducerea filialelor până la alegeri; în filialele cu scor sub scorul mediu pe țară al partidului, aceștia vor fi obligatoriu alții decât cei în funcție la data de 11.12.2016”, spune Nicolae Robu, președintele PNL Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here