Veste bună pentru pensionarii din Timiș care primesc medicamente compensate

Veste bună pentru o bună parte a pensionarilor. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș a majorat plafonul de compensare al medicamentelor curpinse în sublista B. Schimbarea este valabilă din data de 1 septembrie.

Furnizorii de servicii medicale aflați în relație contractuală cu CAS acordă compensare de 90% pentru medicamentele din această sublistă conform HG 643/2019. Măsura vine pentru a face medicamentele mai accesibile chiar și pentru cei care nu se pot bucura de o pensie tocmai mare.

Măsură are ca scop creșterea accesului la medicamente al pensionarilor cu venituri din pensii și indemnizație socială, de până la 1139 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, a declarat Victor Dumitrascu, Presedinte-Director General CJAS Timiș.

Creșterea plafonului de la 990 lei la 1139 lei/lună inclusiv, a avut în vedere creșterea cu 15% a valorii punctului de pensie, începând cu data de 1 septembrie 2019, astfel încât să nu fie afectat accesul pensionarilor la medicamente compensate cu 90%.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here