Veste excelentă! Au sosit cele 10 ventilatoare performante pentru Secția ATI a Spitalului ”Victor Babeș”

Municipalitatea a achiziționat 10 ventilatoare performante pentru secția de ATI a Spitalului Victor Babeș din Timișoara.

Aparatele au sosit deja și au ajuns la medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase. Aici sunt tratați bolnavii de coronavirus în stare gravă și nu numai.

Capacitatea paturilor de terapie intensivă s-a dublat practic prin achiziția celor 10 ventilatoare de ultimă generație.

Primarul Nicolae Robu spune însă că nu a fost ușor să cumpere cele 10 aparate, în condițiile în care este aproape imposibil de găsit furnizori în această perioadă.

Cererea de astfel de aparate a devenit așa de mare, încât, chiar având bani, a devenit aproape imposibil de găsit furnizori care să facă livrarea în timp util. Unele state producătoare au mers până la a interzice exporturile, pentru a-și putea rezolva nevoile interne. Ei bine, Primăria Timișoara și spitalul său, Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” s-au mișcat repede și astfel s-a ajuns ca aici să sosească primele ventilatoare la nivel național. Ele sunt dintre cele mai performante care există în lume și pot fi folosite atât fix, în asociere cu paturi ATI sau pe lângă paturi obișnuite, cât și movibil, în asociere cu paturi mobile, în timpul transportului bolnavilor! Excelentul nostru corp medical are acum un arsenal tehnic și mai bun, pt a-și valorifica și mai bine competența și disponibilitatea la dăruire”, spune primarul Nicolae Robu.

Valoarea achiziției este de 1.106.000 lei, banii provenind de la Primăria Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here