Vești bune pentru timișeni! Se fac pași importanți pentru introducerea gazului în zeci de localități

În județul Timiș au fost înființate cinci asociații de dezvoltare care au rolul liant în ceea ce privește introducerea gazului, în peste 70 de localități din județ. La final, peste 200.000 de timișeni vor beneficia de acest serviciu.

Reprezentanții CJT anunță că în momentul de față se așteaptă să iasă de la Tribunal sentința privind înființarea celor cinci asociații, după care vor fi realizate cinci studii de fezabilitate, după care vor fi trimise la Bucureșiti pentru a obține avizele necesare. După ce vor fi aprobate aceste SF-uri, vor ajunge la Transgaz, pentru a fi cuprinse în lista de investiți.

„Este cel mai important proiect al județului Timiș pentru că discutăm de un proiect care poate deservi peste peste 200.000 de locuitori, un proiect la care au aderat 70 de UAT-uri și Consiliul Județean, prin înființarea celor cinci asociații de dezvoltare intercomunitară. În acest moment așteptăm să strângem toate hotărârile consiliilor și aprobările din partea UAT-urilor și să le depunem la instanță astfel încât să obținem sentința privind înființarea acestor asociații, aprobarea actului constitutiv și a statutului, și bineînțeles după aceea să demarăm în regim alert realizarea studiului de fezabilitate. Acesta ne va da exact numărul de consumatori, persoane fizice, persoane juridice, ne va da un posibil traseu și apoi să obținem avizul ANRE și al Ministerului Economiei pentru acest studiu de fezabilitate și după aceea urmează demersurile de a prinde pe lista de investiții a Transgaz-ului realizarea conductei de transport gaze naturale”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here