Vezi de ce este necesar un responsabil de mediu în companiile din Timiș

Un nou curs este organizat de către CCIA Timiș, prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională. Este vorba despre cursul Responsabil de mediu (COR 325710), adresat tuturor celor interesați să gestioneze procese de mediu și agenților economici care generează deșeuri.

Cursul se desfășoară în perioada 18 – 22 aprilie 2016, de luni până vineri între orele 17.00– 20.00, la Centrul Regional de Afaceri. Activitatea desfășurată de responsabilul de mediu cuprinde stabilirea aspectelor, obiectivelor de mediu, propunerea de măsuri pentru rezolvare a problemelor de mediu, îmbunătățirea performanțelor de mediu ale organizației.“În conformitate cu Legea nr.211 / 25.11.2011, art. 22, alin.3, deținătorii / producătorii de deșeuri persoane juridice, comercianții, precum și operatorii economici autorizați din punct de vedere al protecției mediului pentru efectuarea operațiunilor de colectare și transport deșeuri <<au obligația să desemneze o persoană din rândul angajaților proprii care să urmărească și să asigure îndeplinirea obligațiilor prevăzute de prezenta lege sau să delege această obligație unei terțe persoane>>”, transmit reprezentanții CCIAT.

Tematica cursului cuprinde: instruirea persoanei desemnate cu gestionarea deșeurilor din cadrul firmei, astfel încât să se asigure îndeplinirea obligațiilor legale în domeniul gestionării deșeurilor; aplicarea prevederilor legale privind protejarea mediului; aplicarea procedurilor de calitate; gestionarea cerințelor legale de mediu; elaborarea programului de management de mediu; monitorizarea factorilor de mediu; realizarea auditului intern; supravegherea activității pentru prevenirea efectelor provocate de situațiile de urgență; raportarea activității de mediu; elaborarea documentației sistemului de management de mediu. Lector va fi Lavinia Alina Călușeru.

Certificatele obţinute la absolvirea cursului sunt emise în maxim 30 zile și au recunoaştere naţională, fiind emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.Taxa de participare este de 800 lei / persoană. Membri CCIAT beneficiază de o reducere de 10%, conform Ghidului de Servicii.

Informații suplimentare și înscrieri la Centrul Regional de Afaceri, cam.104 sau la tel. 0374185272, 0724604132, e-mail: dfp@cciat.ro, anamaria.luca@cciat.ro. Înscrieri on-line la adresa: http://www.cciat.ro/ficurs.php.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here