Liderul Pro România, Victor Ponta, s-a aflat astăzi la Timișoara unde s-a întâlnit cu primarii din GRAL (Grupul de Reformă și Administrație Locală). Acesta a venit însoțit de Corina Crețu, dar și alți lideri importanți ai Pro România. Victor Ponta și Corin Crețu au vorbit despre importanța descentralizării, și despre faptul că banii europeni s-ar atrage mult mai ușor. Mai mult decât atât, Pro România a și pregătit un proiect în acest sens.

Ne-am întâlnit cu mai mulți primari din județ, cei grupati în GRAL, de la diverse partide și am discutat despre un proiect care vrem să îl promovăm și anume, începând cu exercițiul financiar, 2021-2028, propunerea e făcuta deja de doamna Crețu și să avem mai mulți bani, dar ce-i mai important e să trecem la ceea ce se întampla în Polonia sau Germania, și anume, autoritățile de management să fie la nivel regional. Să nu mai trebuiască primarii toată ziua să meargă la București cu teancul de hârtii, să aștepte pe acolo, pe la Ministerul Dezvoltării dacă ”secretarul de stat de la Teleorman” sau cine mai e pe acolo e de acord sau nu să le semneze. Toți mi-au spus că e o idee bună, se practică la nivel european și cred că e mult mai ușor să rezolvi problemele regiunii de aici, dacă le discuți la nivelul ADR-ului cu cei 4 presedinți de Consilii Județene, decât dacă te urci toată ziua în mașina sau în avion cu dosare și să mergi la București pentru semnături”, a spus Victor Ponta.

Am avut o primă întâlnire cu primarii, cărora le-am spus că abordarea mea din ultimii 5 ani a fost în favoarea lor. Sunt absolut convinsă ca banii europeni ar fi fost mult mai bine absorbiți în România dacă proiectele ar fi fost stabilite la nivel local și nu la nivel național. Nu avem pretenția ca noi la Bruxelles să știm nevoile dumneavoastră, dar eu ca și comisar european am făcut cât am putut și am aprobat toate proiectele depuse de Guvern. În perioada 2007-2014 am încercat să ridicăm rata de absorbție și am preluat creditele pe proiectele pe care se circulă, cum este și centura Timișoarei, am preluat creditele pe care Guvernul Romaniei le plătea deja către instituții financiare internaționale, Autostrada Soarelui”, a spus Corina Crețu.

Totodată Victor Ponta se declară foarte mulțumit de evoluția partidului pe care îl conduce și este convins că la alegerile europarlamentare care vor avea loc săptămâna viitoare, Pro România va obține un scor din două cifre.

Sunt mulțumit că am făcut o campanie curată, decentă. Nu am huiduit pe nimeni, nu ne-a huiduit nimeni, ne-am prezentat candidații, oameni cunoscuți. Sunt mult mai optimist ca în urma cu 6 luni. Atunci nu aveam nici organizații, nici observatori în secții. În Timiș avem acoperite aproape toate secțiile. Sunt încrezător că Pro Romania va obține un scor cu două cifre, peste 10, ca cei care merg în Parlament din partea noastră, fie că e vorba de doamna Crețu, domnul prim ministru Tudose, domnul Leancă, sunt oameni cunoscuți și știu ce au de făcut acolo. Sunt convins că și în Timiș și în Banat, alături de Pro România o să fie mai multe categorii de oameni. În primul rând cei care au votat PSD și ALDE și care sunt dezamăgiți de ceea ce se întâmplă. A fost vorba că facem proiecte, continuăm cu o guvernare bună și când colo, de doi ani și jumătate se luptă doar să îl scape pe Dragnea de înschisoare”,a declarat liderul Pro România, Victor Ponta.

Realizat de TDT Vest Cons la comanda Pro România
CMF: 41190009

Executat de SCM Media Online SRL

Articolul precedentDeputatul Marian CUCȘA, președintele ALDE Timiș: O nouă realizare marca ALDE: noul indice care va înlocui #ROBOR-ul va SCĂDEA ratele bancare!
Articolul următorAmbasadorul Canadei în România, față în față cu reprezetanții CCIAT pentru a identifica noi oportunități de colaborare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.