Victorie mare la polo, si calificare in optimile Europenelor

poloNaționala masculină de polo pe apă a României a ocupat locul al doilea în Grupa C a Campionatului European de la Belgrad, după ce a învins formația Germaniei cu scorul de 14-13 (3-3, 3-2, 5-5, 3-3), vineri, în ultimul meci al grupei.

Echipa României s-a impus la limită, deși și un egal i-ar fi fost suficient să se claseze pe doi, la capătul unui joc foarte echilibrat, în care într-o singură situație s-a înregistrat o diferență de două goluri, 3-1 pentru România (min. 5). Ambele echipe s-au succedat la conducerea partidei, dar in cele din urma, formatia mai buna s-a impus cu un gol venit in ultimele 18 secunde.

Pentru România au marcat Cosmin Radu (4 goluri), Mihnea Gheorghe (3), Alexandru Ghiban (2), Andrei Bușilă (2), Andrei Popoviciu (1), Tiberiu Negrean (1) și Mihnea Chioveanu (1).

În clasamentul grupei, Italia a ocupat primul loc, cu 9 puncte, urmată de România, 6 puncte, Germania, 3 puncte, Georgia, 0 puncte.

În optimile de finală, România va înfrunta echipa clasată pe locul al treilea în Grupa D, Rusia sau Grecia, duminică, de la ora 19,45 (ora României). Înaintea meciului direct, Grecia are 4 puncte, iar Rusia 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here