VIDEO: Cinci parcuri dotate cu aparatură specială pentru persoanele cu dizabilități

Luminita Tundrea

Proiect inedit care îi vizează pe copiii cu dizabilități din Timișoara. Cinci parcuri vor fi dotate cu echipamente create pentru aceștia.

Persoanele cu dizabilități sunt adesea supuse stigmatizării şi discriminării. Din această cauză sunt marginalizate de societate și greu își găsesc un loc de muncă.

persoane dizabilitati

Ideea proiectului aparţine consilierului local PSD, Romaniţa Jumanca în colaborare cu mai multe organizaţii non-guvernamentale din Timişoara: “Pro Durabil”, “Ridică-te şi Umblă”, Fundaţia “Pentru Voi”.

Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități a fost marcată la Timișoara printr-o dezbatere publică, în cadrul cărei s-au pus la punct anumite proiecte.“Colega noastră, Romaniţa Jumanca, a lansat un proiect ca în cinci parcuri din Timişoara să se amplaseze jucării care au niste dotări speciale pentru ca să se poată juca acolo şi copiii cu dizabilităţi. În România sunt 700.000 de persoane cu dizabilităţi, ceea ce înseamnă 3,7% din populaţia ţării”, spune Luminiţa Ţundrea, membru OFSD Timiș.

Laila Onu

persoane dizabilitati

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here