proiect RURAL NET

https://www.youtube.com/watch?v=vClNYa0OR5o&feature=youtu.be

Proiectul “RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă” demarat de CCIAT a ajuns la final. Acesta a vizat îmbunătăţirea calităţii resurselor umane în zonele rurale, în contextul asigurării unui suport eficient şi de calitate pentru facilitarea accesului la ocupare în activităţi non-agricole.

Potrivit managerului de proiect, 1.050 de persoane au fost consiliate și îndrumate, iar 805 persoane care au beneficiat de programele de formare profesională, în domenii diferite: lucrător comercial, operator de introducere validare date.“Ca și rezultat mai avem organizarea un târg de joburi, la care au participat nu numai persoanele care au făcut parte din grupul nostru țintă, ci și alți oameni care au dorit să își găsească un loc de muncă ce să se potrivească pregătirii lor profesionale. Antreprenoriatul a fost un domeniu foarte căutat de către cei cuprinși în proiect, cele de lucrător comercial, mai ales că proiectul s-a desfășurat în mediul rural, și în fiecare sat există măcar un magazin”, spune Daiana Buzatu, manager de proiect.

12369596_10205016832531802_79981876_o

Elena Balint a fost unul dintre lectori în cadrul proiectului. Potrivit acesteia, cursanții au fost interesați mai ales despre antreprenoriat.“Am avut foarte mulți cursanți, prezenți din satele învecinate ale Timișoarei: Giroc, Moșnița Nouă, Remetea Mare, Variaș, Satchinez, Lovrin. Au fost interesați despre cum să-și deschidă o afacere. I-am învățat cum să-și facă un plan de afaceri și ce înseamnă o activitate non-agricolă. Am făcut studii de caz, de la deschidere de salon de coafură, cosmetică, croitorie, cofetărie, sală de fitness. Toate acestea pentru a vedea ce înseamnă de la înființarea firmei și până la realizarea bugetului de venituri și cheltuieli, tot planul de afaceri complet”, spune Elena Balint.

cursanta RURAL NET

Cursurile s-au adresat persoanelor inactive, șomerilor, persoanelor ocupate în agricultura de subzistenţă, cu proritate femei și tineri – viitori întreprinzători, manageri şi angajaţi de firme  din domenii non-agricole, cu domiciliul în mediu rural.“Pentru mine a fost o oportunitate de a afla anumite informatii si pe langa asta de a ma invata cum sa-mi deschid propria afacere intr-o zona rurala. Am avut ocazia de a cunoaste noi persoane si a crea legaturi”, spune Silvia Petruța, unul dintre cursanți.

Partener în cadrul proiectului a fost și Primăria Moșnița Nouă.

12359631_10205016832691806_1007657662_o

12364333_10205016832491801_1047192575_o

Articolul precedentCirc și scandal în Piața Badea Cârțan! Comerciant de petarde amendat de jandarmi
Articolul următorMinunata „tara” din Muntii Banatului! Iata doar cateva locuri cu adevarat speciale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.