VIDEO: Au apărut primele statui în Centrul Istoric al Timișoarei

statuie Mercy

https://www.youtube.com/watch?v=d5ZSzGa0CPQ&feature=youtu.be

Lucrările din centrul istoric avansează. Primele două statui din cele șapte, care urmează să fie amplasate, au apărut pe străzile din zona Cetate.

Primarul Nicolae Robu susține că în această perioadă se lucrează la punerea în valoare a vestigiilor arheologice, vor fi recondiționate fântâna, care va fi iluminată artistic, din subteran şi bazinul pentru porumbei.

Muncitorii au lucrat în această dimineață la montarea statuilor care vor înfrumuseța zona cetate. Primele care au fost deja amplasate pe străzile Mercy și Eugeniu de Savoya sunt “Supermam” al lui Virgil Scripcariu și “Coajă de om” a lui Mircea Roman. “Statuia denumită Coajă de om a fost montată deja pe strada Eugeniu de Savoya, iar Supermam este deja pe strada Mercy. Vineri va fi montată, pe strada Carusso, Marea piramidă, iar marți, pe strada Savoya, va ajunge Ansamblul de coloane. Urmează, în Piața Libertății, De-a telefonul și în Piața Unirii, Totemul”, spune primarul Nicolae Robu.

Deși au fost intens criticate de către timișoreni, primarul este optimist și susține: “Trebuie să lăsăm specialiștii, artiștii, arhitecții, să se pronunțe. Suntem pe un teritoriu unde nu se fac referendumuri, ci se decide pe principiul competențelor de specialitate. Să nu confunde cu ceea ce se întâmplă în alte părți, și nu vorbesc peiorativ, unde în stradă sunt obiecte de mobilier stradal, chiar dacă sunt sculpturi. Sunt făcute unele să fie haioase, altele, să fie cât mai fotogenice”, explică edilul.

În plus, acesta spune că Timișoara trebuie să aibă și o statuie a celebrului actor Johnny Weissmüller, interpretul lui Tarzan.“Ar trebui să găsim loc în Timișoara pentru statui care să fie atractive pentru public.Cred că ar fi de foarte mare efect să avem o statuie cu celebrul Tarzan și maimuțica. Și-ar avea locul în Timișoara și cetățenii cred că ar fi fericiți”, a completat Nicolae Robu.

Reabilitarea zonei Cetate trebuie să fie gată până la finalul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here