CCIAT Bilant 2

https://www.youtube.com/watch?v=0X6J-64GZpw&feature=youtu.be

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş este pe primul loc în ţară ca număr al activităţilor desfăşurate în primele luni ale anului. Bilanţul a fost făcut pe semestrul I din 2015.

Astfel, instituția și-a continuat și în acest an activitatea de facilitator de creștere economică, competitivitate și inovare, derulând un complex program de instruire a firmelor cu privire la reglementările europene și naționale din diverse sectoare de activitate. Printre acestea este vorba despre promovarea, internaționalizarea firmelor și afacerilor prin colaborarea și parteneriatul cu structuri similare de peste hotare și prin cele 4 misiuni economice cu participarea la manifestări expoziționale sectoriale, parteneriate de afaceri și întâlniri B2B.

CCIAt

Totodată, CCIAT a sprijinit initiațivele antreprenoriale pentru crearea și dezvoltarea de noi firme, a susținut și promovat activitatea de cercetare și inovare a firmelor, a organizat cursuri de formare și perfecționare profesională și a realizat o informare sistematică a membrilor Camerei și a mediului de afaceri asupra activităților și facilităților oferite. Centrul Regional de Afaceri a constituit, și în această perioadă, un pol important pentru activități economice, dar și culturale sau sportive, găzduind manifestări expoziționale, târguri, conferințe, congrese și evenimente.“Pentru acest bilanț avem totul pozitiv. Am ieșit, din punct de vedere economic, cu un excedent de 28.000. Avem multe proiecte frumoase, de exemplu proiectul CASE care se adresează persoanelor din categorii vulnerabile. În premieră pe țară și persoanele care sunt anajate fac parte din grupuri vulnerabile. Până acum ne-am preocupat de tineri, de șomeri, iar acum venim și spre grupuri vulnerabile. Ne bucurăm că toate acestea se întâmplă la noi, ne bucurăm că există și un alt proiect care dă voie oamenilor cu idei să treaca de la acestea la afacere”, spune directorul general al CCIAT, Florica Chiriţă.

Florica Chirita - dir. CCIAT-

În plus, conducerea  CCIA Timiș susține că pentru semestrul al-II-lea doreşte creşterea numărului de evenimente, misiunilor şi perteneriatelor de afaceri, dar şi finalizarea proiectelor derulate în valoare de peste 24 milioane de euro.“Este o acțiune tradițională a Camerei de Comerț să încheiem în acest fel semestrul I de activitate și să prezentăm planul pentru semestrul II. Camera de Comerț din Timiș este în continuare una dintre cele mai importante Camere din România, prin activitatea pe care o desfășoară și prin numărul angajaților pe care reușește să-i mențină. Am fost obligați însă să facem și restructurări. Au fost persoane care au plecat pentru că volumul de activitate nu mai este la nivelul la care era când aveam peste 100 de angajați. Insolvența firmelor românești a afectat mult activitatea Camerei de Comerț și, deocamdată încă nu este oprit acest fenomen, dar avem o activitate foarte bună ținând cont de ceea ce se întâmplă în România în momentul actual”, transmite Georgică Cornu, președintele CCIAT.

CCIAt bilant1

Articolul precedentVIDEO: Percheziții DNA la Primăria Timișoara!
Articolul următorLa Gottlob se inaugurează un cinematograf comunal modern, singurul din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.