CJ TIMIS

https://www.youtube.com/watch?v=IbQ7Uv2Zr24

Consilierii județeni s-au reunit vineri în ședința de plen a CJ Timiș pentru a aproba rectificarea de buget, care a fost suplimentată cu aproape 67 de milioane de lei.

Astfel, aceștia au decis că cei mai mulți bani vor fi alocați infrastructurii județului Timiș. Mai mult de jumătate din sumă va fi folosită pentru reabilitarea drumurilor judeţene. “Avem o sumă suplimentară de aproximativ 67 de milioane de lei, care vine să completeze bugetul judeţului Timiş. Cea mai mare sumă, 35 de milioane lei, a fost alocată de Ministerul Dezvoltării pentru drumurile judeţene, sumă ce poate fi cheltuită atât în 2015, cât şi în următorii ani până în 2018”, spune Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş.

În plus, aleșii au fost alocat bani pentru proiectele de lărgire la patru benzi a unor artere importante: execuţie pentru drumul de la Moşniţa pe patru benzi; drumul de la Aeroport pe patru benzi şi pentru drumul de la Timişoara spre Lipova sau construcţia unor noi spitale. În total, 750 de mii de lei pentru acest an cu posibilitatea ca la bugetul pentru anul 2016 să fie alocată întreaga sumă de 3,5 milioane de euro, anunță șeful CJ Timiș.

Din cele 99 de localităţi din Timiş, 11 nu au primit niciun ban pentru reabilitarea unor drumuri judeţene. Este vorba despre Timişoara, Lugoj, Jimbolia, Dumbrăviţa, Pesac, Fibiş, Cenad, Bucovăţ, Cărpiniş, Becicherecu Mic şi Beba Veche, care avea alocată 100.000 de lei, însă conducerea CJ a decis să acorde suma către Sânandrei.

De asemenea, CJ Timiș a alocat fonduri materiale către diferite instituții. Consilierii au suplimentat banii pentru Spitalul Județean, astfel că au alocat 1 milion șasesute mii lei pentru lucrările de reparații. Apoi, suma de 100.000 lei a fost aprobată pentru agenda culturală, adaugă șeful CJ Timiș. “A ajuns la 1 milion treisute mii lei agenda culturală a județului Timiș pentru trimestru patru, pentru a putea satisface toate problemele care sunt la sfârșit de an”, completează Titu Bojin.

Nici capitolul biserici nu a fost uitat. Aleșii au suplimentat bugetul pentru culte. Este vorba despre 600.000 lei alocați bisericilor din Timiș.”Suma care merge spre fiecare cult, urmând ca ei să vină cu solicitările pentru unitățile de cult la care se vor împărți aceste sume”, explică Titu Bojin, șeful CJ Timiș.

Articolul precedentDoi scandalagii, care au amenințat un polițist în urmă cu doi ani, au ajuns după gratii
Articolul următorVREMEA la sfârşit de săptămână. PROGNOZA METEO pentru weekend

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.