VIDEO: Dirijorul Gheorghe Dima are stea pe Aleea Muzicienilor din Timișoara

stea Aleea Muzicienilor

https://www.youtube.com/watch?v=u7yG–AzADY&feature=youtu.be

O nouă stea reîntregește Aleea Muzicienilor din Timișoara în fața Filarmonicii Banatul. Aceasta este dedicată compozitorului, dirijorului Gheorghe Dima, cel care, în ianuarie 1902 a susţinut un concert extraordinar la Timişoara, alături de soţia sa, soprana Maria Dima.

Aleea Muzicienilor reprezintă o inițiativă a Asociației Pro Philarmonia care a ținut să-i omagieze pe marii muzicieni care au concertat, de-a lungul timpului, la Timișoara și care au semnat în Cartea de Aur a Filarmonicii. “Promovăm cultura în toate formele ei. Eu am ales două stele pentru compozitori români: Sabin Drăgoi și acum, Gheorghe Dima. Cred că România are foarte multe valori în toate domeniile”, spune Maria Grapini, din partea Asociației Pro Philarmonia.

În prezent, opt stele compun Aleea Muzicienilor din Timișoara. Este vorba despre personalități care și-au lăsat amprenta asupra activității artistice din oraș: George Enescu, Bela Bartok, Franz Liszt, Johann Strauss, Johannes Brahms, Joseph Joachim și Sabin V. Drăgoi și Gheorghe Dima.

strea Aleea Muzicienilor- GH. DIMA-

strea Aleea Muzicienilor- GH. DIMA-

strea Aleea Muzicienilor- GH. DIMA-

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here