PSD Timisoara

https://www.youtube.com/watch?v=eOWUhgcIu2A&feature=youtu.be

Situație critică pentru RETIM! Societatea de salubritate trebuie să plătească municipalității peste șase milioane de lei penalități ca urmare a faptului că nu a realizat stația de compostare a deșeurilor, așa cum s-a angajat prin contract.

Acest lucru a fost semnalat de Direcția de Mediu a Primăriei Timișoara. Potrivit consilierului local PSD, Alfred Simonis, nu este o noutate că penalităţile au crescut fără ca primarul Nicolae Robu să aducă la cunoştiinţa consilierilor acest fapt. “RETIM nu a îndeplinit obligații contractuale și nu a finalizat o investiție în valoare de foarte mulți bani. Contractul spunea că termenul era februarie 2014, nerealizându-se, Primăria trebuia să aplice amenzi de 10.000 de lei pe zi. S-au strâns până acum peste șase milioane de lei. Documentul prin care Direcţia de Mediu informează asupra penalităţilor e datat 27.10.2015. Probabil au mai existat adrese. Nu știu de ce nu am aflat de la RETIM, unde suntem acționari cu 50%, pentru că avem un reprezentant, domnul Vasile Vesa, consilier PNL. De ce nu am fost informați timp de un an și jumătate de această situație?”, susține consilierul PSD, Alfred Simonis.

contract RETIM

La rândul său, Dan Idolu, consilier municipal PSD, consideră că banii trebuie plătiți, întrucât sunt pierdere la bugetul local.“Penalitățile se constituie venit la bugetul local. În septembrie erau șase milioane, acum șapte milioane și se adună. Puteam să facem ceva cu banii. Nimeni din cadrul Primăriei nu a putut răspunde de ce nu s-a acționat”, explică Dan Idolu.

Nerealizarea staţiei de sortare şi compostare a gunoiului de către RETIM duce la blocarea altui proiect important pentru Timişoara. Este vorba despre centrala de ardere a deşeurilor combustibile, în valoare de 66 de milioane de euro. Potrivit reprezentanților Primăriei, contractul de salubritate cu Retim se va încheia în 2018, iar serviciul de ridicare a deșeurilor va fi scos la licitație.

Situația penalităților pe care le are de plătit RETIM va fi discutată pe larg, mâine, în ședința de plen a Consiliului Local.

Articolul precedentElectrocasnice confiscate la vama Cenad
Articolul următorVIDEO: Alfred Simonis propune o soluție de a opri practicile abuzive a firmei “Îngerii Galbeni”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.