VIDEO: Se va înființa sau nu Direcția Poliției Navale la Timișoara? Decizia aparține consilierilor locali

politia navala

https://www.youtube.com/watch?v=nRKykpHTXS8

Municipalitatea timișoreană dorește să înființeze Direcția Poliției Navale! Pentru aceasta, se va utiliza infrastructura de transport naval a Canalului Bega, de la Uzina Hidroelectrica Timişoara până la limita unităţii administrativ teritoriale a Municipiului Timişoara (Podul Modoş).

Proiectul se află astăzi pe ordinea de zi a ședinței de plen a CLT. Acest lucru i-a intrigat pe social-democrați, care nu sunt de acord cu decizia autorităților locale. Potrivit acestora, ar fi mai indicat ca polițiștii locali să patruleze în cartierele mari ale Timișoarei, unde nu există pază și nici măcar un birou de Poliție Locală.“Din teritoriu avem semnale în cartiere. Oamenii reclamă lipsa polițiștilor locali. Sunt cartiere mari în care nu există nici măcar un birou de Poliție Locală. Am relatat de atâtea ori că stau și păzesc anumite obiective. Și acum se înființează pentru a proteja malurile Begăi și eventualele vaporetto. Cred că am mers prea departe cu ridicolul acesta! În condiția în care există Direcția de Ordine Publică a cărei atribuții pot fi extinse și cu protejarea malului Begăi, a băncilor, a pomilor. Cum să înființăm așa ceva? Eu mă gândesc că în filme…Să le dea și șalupă să patruleze. Am ajuns de râsul lumii. Avem 10 km de canal și vrem să înființăm Poliția Navală!”, spune consilierul local PSD, Dan Idolu.

În prezent nu există o autoritate desemnată de către Ministerul Transporturilor cu atribuții concrete care să administreze infrastructura portului Timişoara.Canalul Bega parcurge întregul oraş pe direcţia SV-NE. Are o lungime de 10,60 km. Canalul Bega este primul canal navigabil construit în România. Construit iniţial pentru asanarea terenurilor inundabile, a fost amenajat ulterior pentru navigaţie. Din 1958 transportul de mărfuri a încetat, iar din 1967 au fost retrase şi navele de pasageri.

În prezent, canalul poate fi navigat doar de mici ambarcaţiuni, în rest este parţial colmatat şi nu poate fi utilizat pentru traficul comercial, până la finalizarea lucrărilor de dragare şi ecologizare.

(Foto: www.adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here