Decembrie va debuta cu un puternic turneu de sah la Timisoara

sahulEdiția 2015 a Memorialului internațional de șah ”Pius Brânzeu” se va desfășura, în perioada 4-10 decembrie, la Timișoara, informează site-ul oficial al federației române de specialitate.

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” și CS Studențesc Medicina Timișoara sunt organizatorii acestui turneu, la care și-au anunțat participarea numeroși șahiști din țara noastră, dar și invitați din Serbia și Republica Moldova.

De remarcat este faptul că printre jucătorii români se află și câștigătorul ediției din anul 2014, Vladislav Nevednici. El se află în prezent în Islanda, cu echipa masculină a țării noastre, la Campionatul European.

Fondul total de premiere pentru Memorialul internațional de șah ”Pius Brânzeu”, care cuprinde 9 runde, este de peste 16.000 de lei.

Pius Brânzeu a înființat, în anul 1956, Clubul de șah Medicina Timișoara și a fost președinte de onoare al Federației Române de Șah.

Pius Brânzeu (n. 25 ianuarie 1911, Vulcan, Hunedoara – d. 1 iulie 2002) a fost un medic român, membru corespondent al Academiei Române din 1974 și membru titular activ din 22 ianuarie 1990.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here