simpozion medical CCIAT

https://www.youtube.com/watch?v=HXqSrfkDw-A&feature=youtu.be

Veste bună pentru șomerii și persoanele din grupurile vulnerabile din Timiș. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș derulează o nouă acțiune pentru persoanele care au nevoie de ședințe de kinetoterapie și masaj terapeutic, dar nu au posibilitatea să plătească aceste servicii.

Beneficiarii sunt persoanele provenite din familii monopartentale, familiile care au peste doi copii, persoane care au salariul minim pe economie, locuiesc în zone defavorizate sau romii. Astfel că până în luna decembrie, grupurile vulnerabile pot apela, gratuit, la serviciile Centrului de Kinetoterapie și Masaj Banat, situat în localitatea Giroc. În plus, pentru o sumă modică, mai mică decât media pieței, oricine poate solicita serviciile clinicii.

Florica Chirita- director CCIAT-

Centrul de Kinetoterapie și Masaj Banat funcționează ca structură de economie socială (SES) în mediul rural și susține integrarea pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile, oferind servicii de FIZIOTERAPIE – KINETOTERAPIE – MASAJ TERAPEUTIC pentru adulţi şi copii. Potrivit conducerii CCIAT, până în prezent peste 600 de persoane s-au adresat Centrului de Kinetoterapie și Masaj Banat. “Suntem la al patrulea simpozion organizat în cadrul proiectului Competențe Antreprenoriale Sociale, simpozion în care astăzi venim cu conștientizarea kinetoterapiei în sfera neurologică. Și celelalte trei sompozioane au fost la fel de importante, scopul lor fiind de a informa atât cadrele medicale, cât și pacenții atât pentru tehnicile naționale, cât și pentru tehnicile internaționale. A avut lectori naționali și internaționali în aceste patru campanii care tocmai au luat sfârșit”, transmite Florica Chiriță, directorul CCIA Timiș.

Mihaela Simu

În cadrul proiectului au fost organizate mai multe simpozioane, ultimul având loc chiar astăzi sub genericul “Conştientizarea beneficiilor kinetoterapiei pentru patologia neurologică Perioade favorabile și momente decisive ale recuperării bolnavilor cu AVC ischemic”. Prelegerea a fost susținută de prof. dr. Mihaela SIMU, medic primar neurolog, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara. Simpozionul s-a adresat cadrelor medicale, atât medicilor specialişti, medicilor de familie, kinetoterapeuților cât şi tehnicienilor maseuri. “Opțiunile terapeutice au deschis căi foarte mari pentru soluționarea problemelor în fază acută, dar patologia neurologică și a accidentelor vasculare este grevată d eo sechelaritate importantă. Recuperarea, intervențiile precoce sunt esențiale pentru acâștiga din handicapul pe care le au persoanele. În România, accidentul vascular este prima cauză a mortalității, iar situația este în creștere. După Federația Rusă și Bulgaria, avem cea mai mare rată în Europa de creștere”, spune medicul Mihaela Simu.

simpozion medical

Centrul de Kinetoterapie şi Masaj Banat a fost creat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, beneficiar al Proiectului “CASE – Competențe Antreprenoriale Sociale”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Cei interesați de aceste servicii se pot programa la tel: 0256-233950, e-mail: contact@kinetoklinik.ro, www. kinetoklinik.ro.

Articolul precedentAlfred Simonis: “Am văzut cum Nicolae Robu aplică discreţionar prevederile legale”
Articolul următorJucătorii nominalizaţi la Balonul de Aur. MESSI, marele favorit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.