proiect smart IT -UPT-

https://www.youtube.com/watch?v=ZIe3SzleGcM

Aproximativ 150 de studenţi de la Universitatea Politehnica din Timişoara vor face stagii de practică la companiile multinaționale. În plus, ei vor primi lunar 800 lei.

Totul este posibil în cadrul unui proiect “SMART IT – Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”, demarat de UPT împreună cu partenerul Avensa București. Scopul este îmbunătățirea procesului de inserție pe piața muncii a studenților și dobândirea competențelor necesare integrării și menținerii pe o piața muncii, precum și creșterea adaptabilității acestora la cerințele primului lor loc de muncă aferent specializării studiilor pe care le urmează.

Studenții vizați sunt cei de la Facultatea de Automatica și Calculatoare, Facultatea de Constructii, specializarea Cadastru, din anii III şi IV.“Vor merge la firme,vor fi împărțiți în grupe de câte treizeci. Acest proiect aduce un plus, adică în momentul în care un student absolva UPT și merge la o firmă, totuși  i se cere o anumită experiență. Și experiența se poate dobândi și altfel decât doar prin a se angaja de pe băncile facultății. Se poate face prin stagiile de practică, dar totodată pentru a se familiariza cu firmele și pentru a vedea ce așteptări au firmele de la student. Acest proiect vine în întâmpinare”, spune Codruţa Istin, manager de proiect, lector UPT, Facultatea de Automatică și Calculatoare.

codruta istin - lector UPT-

În prima etapa, studenţii vor putea face practică în companii, în următoarele trei luni, fiind remunerați cu 800 lei pe lună. În a doua etapă, tinerii implicaţi în proiect vor fi consiliaţi, vor primi nişte teste pentru a li se evidenţia calităţile şi aptitudinile pe care le au specifice în domeniul IT. “În paralel cu consilierii, psihologii, mergem pe partea de workshopuri, de comunicare. Vor stii să comunice, să-și facă un CV, vor știi să joace roluri angajat-angajator, astfel încât în momentul când el se prezintă la un interviu să stie să-și pună în evidență competențele, aptitudinile și să nu fie timorat, să piardă”, spune Mihaela Baciu, manager Cluster IT.

proiect smart IT -UPT-

Proiectul “SMART  IT” a fost lansat marți la Timișoara, iar în perioada următoare cei 150 studenți vor începe stadiul de practică în cadrul a peste 15 companii de specialitate.

proiect smart IT -UPT-

proiect smart IT -UPT-

Articolul precedentACS Poli intalneste Petrolul Ploiesti in Cupa Romaniei!
Articolul următorVIDEO:Peste un miliard de lei pentru restaurarea și curățarea statuii Sfântului Nepomuk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.