VIDEO: Trei mii de profesori de la universități rămân fără loc de muncă peste două zile. Dintre aceștia, 33 la Timișoara

Sorin Cimpeanu- ministrul Educatiei-

https://www.youtube.com/watch?v=WB0gx5A5uxw&feature=youtu.be

Aproximativ trei mii de cadre didactice tinere din învățământul universitar vor fi obligate să părăsească sistemul de învățământ de la 30 septembrie. Potrivit ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este vorba despre profesorii care nu au reuşit să obţină titlul de doctori.

Treizeci și trei de profesori de la Universitatea de Vest, nouă de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”, şase de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului și alți zeci de profesori de la Universitatea Politehnica vor fi rămâne peste numai două zile fără locuri de muncă. „Conform legii, în data de 30 septembrie, din păcate, aceia dintre cei care compun acest grup de 4.500 de colegi care nu au reușit să susțină tezele de doctorat în intervalul ianuarie – septembrie vor fi nevoiți să părăsească sistemul. Este vorba despre peste 3.000 de colegi. Înregistrăm o scădere a cadrelor didactice tinere din sistem de la 30% la nivel național în 2010 la 17% la începutul anului 2015. Ieșirea din sistem a acestor colegi tineri fără titlu de doctor va afecta și mai mult proporția cadrelor didactice tinere care activează în învățământul superior și asta, în ultima instanță, dacă nu găsim soluții, va afecta dezvoltarea în ansamblu a învățământului superior din România”, spune ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu.

Conform unei statistici la nivel național, la începutul anului 2010 se înregistra un procent de 66% cadre didactice cu titlul de doctor. La începutul anului 2015, 80% cadre didactice cu titlul de doctor, astfel că 4.500 de cadre didactice fără titlu de doctor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here