Viteza i-a băgat în bucluc pe sute de șoferi din Timiș

Weekend presărat cu amenzi în Timiș. Sute de șoferi s-au ales cu sancțiuni usturătoare pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație și nu au purtat centura de siguranţă.

Poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În perioada 13 – 15 mai, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au aplicat 358  sancţiuni contravenţionale, dintre care 192 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 41 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Au fost reţinute în vederea suspendării 27 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitelor legale de viteză, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 27 de certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

(Foto: www.observator.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here