A fost semnat, miercuri, contractul de proiectare și execuție lucrări din cadrul proiectului “Repararea Infrastructurii de navigație a Canalului Bega”! Acesta este finanțat din fonduri europene.

La eveniment au fost prezenți directorul general al A.N. „Apele Române”, Victor Sandu, directorul Administrației Bazinale de Apă, Titu Bojin, iar invitat special a fost ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș. Din partea autorităților publice locale a participat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, iar din partea Republicii Serbia a participat Consulul General al Republicii Serbia la Timișoara, Vladan Tadic.

Contractul de bază a fost semnat între reprezentantul Administrației Bazinale de Apă Banat și reprezentanții firmelor care au câștigat licitația contractului pentru proiectare și execuție în valoare de 5,65 milioane de euro și contractul pentru dirigenția de șantier în valoare de aproximativ 87 de mii de euro (sumele includ TVA).

Lucrările de punere în siguranță a Nodului Hidrotehnic Sanmihaiu Român însemnă reabilitarea barajului stăvilar și a ecluzei, inclusiv montajul utilajelor și a echipamentelor hidromecanice. Derularea execuției lucrărilor va începe imediat ce vor fi achiziționate o dragă multifuncțională și două barje.

Execuția va debuta cu predarea de amplasament, organizarea de șantier , proiectarea primordială a lucrărilor la barajul stăvilar , proiectarea și comandarea echipamentelor hidromecanice și a pieselor înglobate , astfel încât în anul 2019 să fie realizate în proporție de cca.75% lucrările la baraj , urmând ca în anul 2020 și în prima parte a anului 2021 să se continue și să fie finalizate lucrările finanțate în cadrul prezentului contract de finanțare.

Valoarea totală a proiectului are o valoare de 13.877.987 euro (TVA inclus), din care 85% reprezintă finanțare UE, sumă alocată României și Serbiei, prin programul IPA. Parteneri în cadrul acestui proiect sunt: Administrația Bazinală de Apă Banat – lider proiect- buget total eligibil 6.929.795 euro, Consiliul Județean Timiş – partener proiect – buget total eligibil 125.538.00 euro, Secretariatul Provincial pentru Cooperare Interregională și Administrație Regională – partener proiect (Serbia) – buget total eligibil 129.150, 00 euro, pecum și VDP Vode Vojvodine – partener proiect (Serbia) – buget total eligibil 6.666.204,16 euro.

Lucrările la Nodul Hidrotehnic Sânmihaiu Român se vor finaliza până în august 2021.

Articolul precedentSe oprește căldura și apa caldă pe mai multe străzi din oraș!
Articolul următor„Uniți în Europa” împreună cu Președintele Traian Băsescu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.