Vrei să îți deschizi o patiserie? Iată de ce trebuie să ții cont ca să te asiguri că afacerea ta este profitabilă!

Dacă vrei să îți deschizi o afacere profitabilă în domeniul culinar, cu siguranță ar trebui să alegi o patiserie, deoarece îți oferă multe posibilități de dezvoltare.  Deschiderea unei astfel de afaceri prezintă multe provocări care sunt diferite de cele ale altor tipuri de afaceri. 

După ce îți întocmești un plan de business și obții finanțare, trebuie să iei în considerare lucruri precum obținerea echipamentelor de bucătărie, distribuirea corespunzătoare a spațiului, depozitarea produselor și ingredientelor sau strategie de vânzare. În cazul în care îți dorești să pui un zâmbet pe fața oamenilor din cartierul tău oferindu-le produse de patiserie de calitate, atunci acest tip de afacere este pentru tine. 

Iată ce pași trebuie să urmezi ca să devii proprietar de patiserie!

  • Decide ce tip de patiserie vrei să îți deschizi

Cel mai important este să stabilești ce tip de patiserie ți se potrivește. Astfel, îți va fi mai ușor să decizi cum va arăta locația ta și cum vei distribui produsele. Poți alege să deschizi o patiserie de tip cafenea ca să împuști doi iepuri dintr-o lovitură. În acest tip de patiserie vei combina aromele de cafea cu cele de chifle calde sau chiar croissanturi, însă va trebui să ai spațiu pentru mese. De asemenea, poți alege varianta clasică, unde doar vinzi produse proaspete de patiserie.

  • Scrie un plan de business

Planul de început este o parte foarte importantă din procesul unui business, deoarece prevede ce tip de afacere îți dorești să deschizi, cum va fi structurată, ce fel de produse vei vinde, strategii de marketing și proiecții financiare. Planul de business poate include următoarele secțiuni: rezumatul, prezentarea generală și descrierea companiei, analiza pieței, planul de management și structura de proprietate, strategia de marketing și publicitate și previziuni financiare.

  • Fă rost de echipamentul necesar

Echipamentul de care va avea nevoie patiseria ta depinde de ce tip de produse de patiserie vei vinde. De exemplu, este posibil să ai nevoie de mașinării specifice pentru a crea diferite tipuri de produse de patiserie în bucătăria ta. Dar, dacă te concentrezi doar pe coacerea pâinii proaspete, este posibil să nu ai nevoie de prea multe. Totuși ar trebui să cercetezi ce tip de dietă își doresc românii să aibă ca să te asiguri că răspunzi corect nevoilor pieței. Indiferent pentru ce tip de produse te vei hotărî, va trebui să dispui de un echipament de depozitare corespunzător, atât pentru bucătărie, cât și pentru zona de vânzare. Dacă nu știi de unde să începi, vezi aici ofertele de rafturi de patiserie de pe site-ul Handlerkraft.ro.

Cu alte cuvinte, o patiserie poate fi o afacere profitabilă dacă ai un plan de business bine pus la punct și stabilești foarte clar cum îți dorești să fie. Fie că te decizi să faci o combinație de cafenea și patiserie ca să fii atracția principală a cartierului tău, sau doar vei livra produse proaspete, vei avea nevoie de o bucătărie și de un spațiu de depozitare.

 

Sursa foto: Pexels.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here