firma poluatoare

https://www.youtube.com/watch?v=oqAruqCT4AU&feature=youtu.be

Firmele poluatoare au ajuns din nou în vizorul municipalității. Continental și Azur sunt firmele la adresa cărora au curs, de-a lungul timpului, cele mai multe reclamații privind poluarea. Edilul spune că există în continuare plângeri din partea cetățenilor cu privire la calitatea aerului din zonele în care activează aceste societăți.

Pe de altă parte, Nicolae Robu spune că sunt făcute promisiuni din partea firmelor că vor fi făcute investiții pentru reducerea noxelor. Timișoara se află pe lista oraşelor cu un nivel de poluare ridicată. Cele două mulținaționale au promis investiții substanțiale pentru diminuarea nivelului de impurități emanate în aer.

Acum edilul-șef trece la amenințări. În cazul în care cele două companii nu reduc simțitor poluarea olfactivă fie se relochează, fie vor suferi importante prejudicii de imagine. În plus, acesta a cerut Gărzii de Mediu să facă mai multe controale și să aplice amenzi mai dure.“Cer Garzii de Mediu să identifice orice poluator în Timișoara și să aplice cele mai aspre sancțiuni. Cred că până la urmă lucrurile trebuie să fie în alb și negru văzute. Pe mine nu mă încălzește cu nimic cât s-a investit pentru reducerea poluării, dacă în continuare în oraș se simte poluare”, spune edilul Nicolae Robu.

Vă reamintim că municipalitatea pregătește o hotărâre de Consiliu Local prin care să interzică investiții care poluează orașul. Edilul Nicolae Robu a emis o notă internă prin care solicită Direcţiilor de Urbanism şi Mediu proiectul care să prevadă și un termen limită până la care marii poluatori ai Timișoarei să-și reducă nivelul de poluare la cel mult jumătate din limita legală admisă.”Mă simt nevoit să trag un semnal de alarmă pentru poluatorii din Timișoara. Acum două săptămâni am adoptat o hotărâre prin care am vrut să fie lucrurile cât se poate de clare. În Timișoara nu se acceptă nicio investiție care poluează. Sunt câțiva poluatori care în continuare produc necaz timișorenilor. Se spune că e doar miros. E suficient, chiar dacă sănătatea nu e afectată așa cum se susține. Dar e inadmisibil discomfortul creat de acest miros neplăcut”, adaugă primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Articolul precedentLinia tramvaiului 7 va fi desființată. Va fi înlocuită cu autobuze
Articolul următorALDE Timișoara are un nou lider. Vezi cine e.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.