Weekend presărat cu sute de amenzi în Timiș. Ce infracțiuni au comis șoferii

Val de amenzi pe drumurile din Timiș! Sute de șoferi s-au ales cu sancțiuni. În perioada 01 – 03 iulie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 10 dosare penale şi au aplicat 363 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 177 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 32 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

În plus, au fost reţinute în vederea suspendării 35 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitelor legale de viteză și semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric. De asemenea, au fost retrase 19  certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here