Zece irakieni și călăuza lor, reținuți de polițiști în apropiere de frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră timișeni au depistat zece cetățeni irakieni, trei bărbați, trei femei și patru copii, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul unui cetățean sârb.

Mașina înmatriculată îîn Serbia, în care se aflau migranții a fost oprită în trafic, pe comunicația DJ 593, in localitatea Giulvăz.

Astfel, poliţiştii de frontieră au constatat că la volanul mijlocului de transport se afla un cetățean sârb, iar în interior erau zece cetăţeni străini, dintre care trei bărbați, trei femei și patru copii. Având în vedere că cei în cauză nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă, polițiștii de frontieră i-au condus la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că şoferul autoturismului este un cetăţea sârb în vârstă de 38 de ani, care a intrat legal în ţară, iar pasagerii sunt toţi cetățeni din Irak, adulții având vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, iar minorii între 2 și 9 ani. La cercetări, s-a stabilit că cetăţenii irakieni au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, fiind preluaţi de cetăţeanul sârb, pentru a fi transportaţi într-un stat din vestul Europei.

”În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat faţă de cei zece cetăţeni din Irak şi pentru trafic de migranţi faţă de şoferul autovehiculului, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun. Totodată în cursul zilei de astăzi în baza materialului probator administrat, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de cetăţean sârb”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.