Zece migranţi depistaţi la frontiera de sud-vest

0
276

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni – I.T.P.F. Timişoara au depistat zece cetăţeni străini, şase irakieni, trei sirieni şi un iranian, care au încercat să intre ilegal în România, pe jos, pe la „ frontiera verde”.

Astăzi, în jurul orei 06.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni, acţionând în baza unei informaţii, au depistat în localitatea de frontieră Foeni un grup format din 9 persoane, cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Șase bărbaţi, două femei şi un minor, au fost conduşi la sediul sectorului, pentru cercetări. În cadrul primelor verificări s-a stabilit că cinci dintre ei sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 10 şi 54 ani, trei cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 21 şi 30 ani şi un iranian în vârstă de 31 de ani, care nu deţineau documente asupra lor. Din primele verificări s-a stabilit că cei în cauză au trecut ilegal frontiera din Serbia şi conform declaraţiilor, intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoanele în cauză urmând să fie preluate de o echipă operativă din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş.

Ieri, în jurul orei 06:30, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sectorului al poliţiei de frontieră au depistat, în localitatea Toager, judeţul Timiş, o altă persoană care a trecut ilegal frontiera din Serbia, o femeie de origine irakiană, în vârstă de 34 de ani. În cauză s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Întrucât persoana a solicitat azil în România, aceasta a fost predată Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here