Zece mii de euro pentru idei inovatoare. Vezi ce concurs a pregătit CCIA Timiș

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură în calitate de unic partener oficial în România al Programului Climate KIC invită pe toți cei care au idei inovatoare să aplice pentru un loc în marea finală, care se va desfășura la Tallinn (Estonia), în luna octombrie 2016.

Finaliştii vor fi recompensaţi cu premii importante: 10.000 euro locul întâi, 5.000 euro locul al doilea, 2.500 euro locul al treilea.

Oportunitatea se încadrează în Programul ClimateLaunchPad – cea mai mare competiție de idei în domeniul “clean technology” finanțată de CLIMATE KIC şi organizată în România de către CCIA Timiş. Misiunea competiției este aceea de a atrage potențialul de tehnologii inovative din Europa și de a crea oportunități pentru inovatori în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice.

Scopul este accelerarea inovațiilor care conduc la un viitor cu emisii scăzute de dioxid de carbon. În acest sens, trebuie descoperite cele mai bune idei sustenabile. Anul acesta au intrat în competiție 30 de țări, iar România are şansa să fie prezentă.

Aplicaţia este deschisă, iar termenul limită este 23 iunie 2016. Cele mai bune idei vor fi selectate şi vor participa la un bootcamp intensiv cu sprijinul lectorilor internaționali avizați ClimateLaunchpad. Vor urma sesiuni de instruire, coaching (tehnici de pitching, business canvas etc.).

Finala naţională va fi organizată în data de 18 august 2016, iar top 3 idei naţionale se vor înfrunta în finala europeană.

Detalii despre posibilitatea de acces la program: www.climatelaunchpad.org sau www.climate-kic.org .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here