Zeci de elevi din Timișoara „culeși” din baruri de jandarmi

elevi absenti scoala

Absenteismul şcolar, din nou în vizorul jandarmilor timişoreni. Jandarmii au verificat localurile din apropierea școlilor în căutarea elevilor care lipsesc de la cursuri. Au fost vizate şi aspecte legate de practicarea jocurilor de noroc de către minori la aparatele instalate în localurile de alimentaţie publică.

Astfel, au fost controlate opt localuri publice situate în zona instituțiilor de învățământ și au fost identificați 20 de elevi care nu se aflau la cursuri. Inspectoratul Școlar Timiș va dispune măsurile care se impun. Prin această activitate s-a urmărit identificarea elevilor care frecventează localurile publice în timpul programului şcolar precum şi  respectarea de către barmani si ospătari a prevederilor Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a liniştii şi ordinii publice, prin care este interzisă comercializarea băuturilor alcoolice către minori.

Acțiunea s-a desfășurat în baza planului de colaborare între Gruparea de Jandarmi Timișoara și Inspectoratul Școlar Timiș.

elevi absenti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here