Zeci de instituții culturale îşi deschid porțile de Noaptea Muzeelor

Zeci de instituţii culturale îşi deschid mâine porţile la Timişoara, de Noaptea Muzeelor. Astfel, Muzeul de Artă Timișoara, Muzeul Banatului Timișoara, Muzeul Satului Bănățean, Muzeul Catedralei Mitropolitane (Colecția de Artă Veche Bisericească de la Catedrala Mitropolitană Timișoara), Memorialul Revoluției din Timișoara, Galeria Calina, Galeria Calpe, Galeria Jecza, Galeria Helios, Galeria Mansarda (incinta Facultății de Arte Plastice și Design Timișoara), Galeria Pro Armia-Casa Armatei, Casa Artelor – Galeria Pygmalion și Galeria Subterană, Galeria Vitralia și Asociația Regia Artistică Timișoreană îi așteaptă pe iubitorii de cultură sâmbaătă cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor.

Astfel, în mod cu totul special, porțile instituției de cultură vor fi deschise publicului între orele 18.00 și 23.00.

Evenimentul este organizat de Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021. Publicul va avea acces, în premieră, inclusiv la un ghidaj audio – video, disponibil pe telefoanele mobile, cu ajutorul aplicaţiei izi.TRAVEL pe care sunt prezente deja multe dintre muzeele lumii. Pe platformă sunt ghiduri audio pentru Muzeul de Artă Timișoara, Muzeul Satului Bănățean și Memorialul Revoluției Timișoara.

Pe lângă oportunitatea de a admira colecțiile Palatului Baroc, vizitatorii vor fi invitați să ia parte și la un program special. De la ora 19.00, prof. univ. dr. Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă Timișoara, alături de Marius Cornea, muzeograf, vor deschide expoziția permanentă Artele vizuale în Banatul interbelic.

După vernisaj, de la ora 20.00, va avea loc recitalul de violoncel susținut de Alina Holender (Viena). În program: R. Schuman – Adagio și Allegro, J.S. Bach – Preludiul din suita nr. 2, E. Elgar – Concert pentru violoncel și orchestră în mi minor, op.85. La pian: Sorin Dogaru (Filarmonica Banatul din Timișoara).

Evenimentul este sărbătorit de peste 3.000 de muzee şi galerii din Europa. Programul detaliat se găsește pe site-urile www.noapteamuzeelor.ro și www.timisoara2021.ro.

(Foto: arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here