Zeci de mașini ridicate și sute de amenzi acordate șoferilor indisciplinați, în Timișoara, în septembrie

Șoferii indisciplinați sunt sancționați zilnic în Timișoara. Peste 1500 de sancțiuni contravenționale au fost acordate de la începutul lunii de polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră, celor care fie au oprit, fie au staționat neregulamentar autovehiculele.

Fie că au oprit pentru câteva zeci de secunde sau minute, pe trotuare, pe pistele de biciclete sau în locurile destinate persoanelor cu dizabilități, cei mai mulți dintre șoferi nu au fost iertați de agenții poliției. De la începutul lunii au fost acordate 1566 de sancțiuni contravenționale, în baza OUG 192/2002. Printre ei se numără și cei care au pătruns pe străzi cu accesul interzis sau care au blocat intrările în curți, parcări sau în instituții.

Tot în luna septembrie, ca urmare a solicitărilor polițiștilor, SDM a ridicat 53 de autovehicule parcate neregulamentar. Cele mai multe probleme au fost depistate în special pe pistele pentru bicicliști, dar și în locuri în care conducătorii auto nu țin cont de consecințele faptelor lor și blochează, prin parcarea neregulamentară, fie mijloace de transport în comun, fie accesul în diverse imobile, parcări.

Cazuri asemănătoare au fost întâmpinate, în ultimele zile, pe străzile Protopop George Dragomir, Gh. Dima, I. Mureșan, T. Grozăvescu, Piața Regina Maria, Consiliul Europei, Dr. I. Nemoianu, Sever Bocu și Patriarh Miroc Cristea. Sancțiunile pentru oprirea și staționarea nepermisă sunt între 290 și 725 de lei și 2 sau 3 puncte de penalizare la permis, în funcție de faptă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here