Zeci de migranţi din Siria opriți la frontiera de sud – vest

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat 29 migranţi din Siria, dintre care 17 persoane sunt minore, cu vârste cuprinse între 2 și 17 ani, care au încercat să intre ilegal în România, din Serbia, pentru a ajunge  într-un stat din vestul Europei.

Azi dimineaţă, în jurul orei 07.30, acţionând în baza unei informaţii, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiş, au declanşat o acţiune specifică pentru depistarea unui grup de persoane de origine afro-asiatică. Persoanele în cauză, aflate la marginea localităţii, au fost preluate şi conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

Astfel, s-a constatat că grupul era format din 29 persoane care nu deţineau documente de identitate asupra lor. Aceştia au declarat ca sunt cetăţeni sirieni si au trecut frontiera din Serbia în România, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentului, respectiv punerea în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here