Zeci de migranți, prinși la frontieră în timp ce încercau să intre ilegal în țară

Zeci de migranți au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să intre ilegal în România.

Poliţiştii de frontieră din Caraş-Severin, au depistat la frontiera cu Serbia 27 cetăţeni din Siria și Irak. Tranfugii au fost depistați în apropierea localităţilor de frontieră Vărădia și Vrani.

Cele două grupuri formate de 13, respectiv 14 cetățeni străini, nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea fiind preluate şi transportate la sediul instituţiei, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak și Siria, dintre care 5 bărbați, 5 femei și 17 minori, adulţii având vârste cuprinse între 28 şi 53 de ani, iar minorii între 1 şi 16 ani. Persoanele în cauză au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.

”În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun. Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here