Zeci de oameni au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale, din cauza caniculei

canicula spital

Canicula face primele victime în Timișoara. Zeci de oameni au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale, în urma caniculei.

Aceștia nu au ascultat sfaturile medicilor, deşi temperaturile sunt foarte ridicate în această perioadă. Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara este supra-aglomerată. Potrivit şefului UPU, Mihai Grecu, solicitările au crescut cu 20 % faţă de zilele trecute. “Nu am avut niciun leşinat pe stradă, dar a crescut numărul solicitărilor cu 20 %. Oamenii au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza caniculei. Este vorba de persoane, nu neapărat, în vârstă cărora li s-a făcut rău, pentru că aceştia, de cele mai multe ori, ne ascultă sfaturile şi nu ies din casă, dacă este foarte cald”, spune medicul Mihai Grecu, șeful UPU.

Atenție! În perioada caniculei, medicii recomandă evitarea ieşirii din casă, între orele  11 -17. Dacă ieşirea este absolut necesară oamenii sunt sfătuiţi să meargă pe la umbră, să poarte haine lejere deschise la culoare, să se protejeze de soare cu pălării şi să consume multe lichide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.