Facultatea de Mecanică, una dintre cele mai vechi din Universitatea Politehnica Timișoara, prezentă încă de la înființare, în 1920, sărbătorește, în 1 și 2 iunie 2022, Zilele Mecanicii – Mec Days. Cu această ocazie, facultatea a pregătit, în spațiile proprii și în curtea instituției, o serie de surprize pentru cei mari și cei mici.

Astfel, în data de 1 Iunie, între orele 10:00 – 18:00, cu ocazia Zilei Copiilor, Facultatea de Mecanică va participa cu o serie de ateliere instructiv-educative, dar și distractive, la Poli Kids Fest, pe Stadionul Știința și în Parcul Mecanicii: Să învățăm să fim creativi – origami; Vin roboții – clubul Coder Dojo va prezenta roboții cu care participă la competiții; Show me your DNA! – cum se determină ADN-ul; Kart Mecanum – demonstrații cu un kart electric; Prototipare rapidă și încercări distructive – imprimante 3D, încercări de rezistența materialelor.

În data de 2 iunie, între orele 10:00 – 18:00, va fi Ziua Porților Deschise la Facultatea de Mecanică, ocazie cu care sunt organizate, atât în spațiile facultății, cât și în curtea acesteia, o serie de ateliere educaționale, standuri ale companiilor partenere, standuri ale specializărilor care pot fi umate în cadrul Facultății de Mecanică, vizite în laboratoare, demostrații practice, prezentări ale companiilor, povești de succes ale absolvenților ajunși în diverse funcții de conducere, prezentarea echipei UPT Racing Team și a mașinii de Formula Student.

După cum precizează decanul Facultății de Mecanică, Virgil Stoica, evenimentul Mec Days se dorește a fi unul motivațional, atât pentru studenții facultății, cât și pentru elevi, potențiali viitori studenți, care pot vedea, cu această ocazie, atât ceea ce înseamnă viața de student, cât și oportunitățile de carieră pe care le vor avea ulterior, după absolvire.

 

Articolul precedentCum se poate interveni rapid asupra durerilor de mâini, brațe și gât
Articolul următor„O privire spre viitor” – 100 de ani de la nașterea lui Pier Paolo Pasolini, la Muzeul Național al Banatului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.