Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, propune publicului său un schimb de roluri, lansând pentru ziua de 1 iunie o OFERTĂ EXCEPȚIONALĂ pentru copiii care își aduc familia la muzeu.

Astfel, pentru fiecare solicitare a unui copil de participare la ateliere, adulții, însoțitorii lor, vor primi acces gratuit în fiecare dintre expozițiile noastre.

În cadrul evenimentului „Ziua Familiei la Muzeu”, care se desfășoară în data de 1 iunie, în intervalul 10:00 – 17:00, Muzeul Național al Banatului pregătește o experiență memorabilă pentru toată familia. Având în vedere importanța acestei zile, am conceput 8 ateliere interactive care să atragă atenția și să încânte atât copiii, cât și părinții.

Iată care sunt cele 8 ateliere propuse:

Bijuterii ca-n epoca de piatră: prin prelucrarea propriilor medalioane din cochilii de melc sau scoici, copiii vor explora lumea oamenilor străvechi și vor descoperi meserii fascinante precum cele de arheolog, bioarheolog sau biolog al unui muzeu.

În lumea gâzelor: prin intermediul lupelor de mână și stereomicroscoapelor, copiii vor analiza în detaliu corpul micilor viețuitoare și vor avea ocazia să interacționeze cu exemplare vii de fasmide, maeștri ai camuflajului.

Păsările din oraș: participanții vor descoperi păsările din oraș și împrejurimi, vor admira exemplare naturalizate și vor explora structura unei pene cu ajutorul stereomicroscoapelor.

De vorbă cu Osman Ağa de Timișoara: o incursiune în istoria orașului prin intermediul personajului emblematic Osman Ağa (1671 – 1725?), care va împărtăși povești și detalii interesante despre trecutul său și al comunității. Într-una din cărțile sale, Osman Ağa a lăsat o mărturie prețioasă despre viața în Eyaletul de Timișoara, la sfârșit de secol XVII și început de secol XVIII.

Lecția de istorie cu Eugeniu de Savoya: copiii vor fi transportați în epoca lui Eugeniu de Savoya și vor descoperi detalii captivante despre evenimentele istorice din perioada respectivă.

Călătorie în timp: Belle Epoque: participanții vor călători virtual în perioada Belle Epoque (ultimele decenii ale secolului al XIX-lea și începutul secolului XX) și vor explora viața și cultura acelei epoci prin intermediul exponatelor și activităților interactive.

Ecranul fermecat al Copilăriei – atelier multimedia*: copiii vor avea ocazia să se bucure de o experiență captivantă în noul spațiu inovativ pregătit în sala de pedagogie muzeală.

Popas Caricaturistic – Atelierul lui Viorel Bulz – o oportunitate unică pentru copii de a fi imortalizați pe hârtie de unul dintre cei mai talentați caricaturiști ai Academiei Popa’s.

Odată ce copiii se vor înregistra pentru a participa la unul dintre cele 8 ateliere interactive, adulții însoțitori vor beneficia de acces gratuit în oricare dintre expozițiile Muzeului Național al Banatului. Astfel, părinții vor avea posibilitatea să aleagă să viziteze și să se bucure de fiecare exponat și de fiecare secțiune a muzeului împreună cu copiii lor, să descopere împreună poveștile și să se lase fascinați de frumusețea și valorile culturale expuse.

Muzeul Național al Banatului își propune să creeze o experiență completă pentru toți vizitatorii, să încurajeze interacțiunea și învățarea într-un mediu prietenos și captivant, și să ofere familiei o oportunitate unică de a explora și de a se bucura împreună de toate aspectele culturale pe care le oferă.

Articolul precedentUVT propune două noi conferințe dedicate dezbaterilor economice și de afaceri
Articolul următorNouă rută aeriană de pe Traian Vuia. Timișoara va fi legată direct de Tel Aviv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.