Ziua Mondială a Mediului marcată printr-un eveniment special

Ziua Mondială a Mediului a fost marcată prin evenimentul Pedalare ECO!, prin care sunt promovate valori precum mișcarea, socializarea și activități educative și informative despre separarea corectă a deșeurilor și reciclare.

Evenimentul Pedalare ECO!, organizat de ADID Timiș, OIREP-urile partenere (Clean Recycle, Ecologic 3rR Ambalaje, Reciclad Or, Fepra Epr, Eco Synergy, Greenpoint Management, Financiar Recycling, Marathon Epr Group, Ecorep Group), în colaborare cu Lions Dinamic Plus Timișoara care se află la a II-a ediției a atras și în acest an zeci de participanți.

Participanții s-au relaxat, pedalând pe bicicletele proprii, pe pista de biciclete până la Livadă, în Sânmihaiu Român. Acolo au avut ocazia să participe la activități educative, prin care au aflat cum se separă corect deșeurile, ce este reciclarea și cum pot contribui la protejarea mediului.

,,Am avut parte de vreme bună, participanți dornici de mișcare fără poluare și activități educative. Ne dorim ca, prin activitățile de informare-conștientizare pe care le realizăm, cetățenii să conștientizeze importanța protejării mediului, sortării corecte a deșeurile și în final, adoptarea unui comportament responsabil cu mediul,, – transmit reprezentanții ADID Timiș.

Ziua Mondială a Mediului a fost stabilită de Adunarea Generală a ONU, în anul 1972, cu prilejul Conferinței de la Stockholm privind Mediul și este marcată, în fiecare an, pe data de 5 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here