Percheziții la evazioniștii din vestul țării. Prejudiciu de 370.000 lei

perchezitii-

Percheziții în Timiș și Caraș-Severin! Poliţiştii de la Investigarea Criminalității Economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din I.G.P.R., au efectuat astăzi șase percheziţii la domiciliile a trei persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, precum și la sediile sociale ale firmelor administrate de aceștia.

Conform anchetatorilor, în cursul anului 2011, bănuiţii ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operațiuni comerciale fictive, reprezentând achiziții de bunuri și prestări de servicii în domeniul construcțiilor. Prejudiciul este de 370.000 lei. Ulterior, bănuiții ar fi efectuat tranzacții financiare constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate efectuate de persoane interpuse sau de rularea acestor valori prin conturile bancare ale societăților, urmărindu-se astfel disimularea provenienței și circulației banilor.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here