Autoritățile au decernat revoluționarilor titlul de cetățean de onoare al orașului

comemorare revolutionari

Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș au decernat revolutionarilor titlul de cetățean de onoare al orașului. Acțiunea vine în urma tragicului eveniment de la Revoluția din 1989, când zeci de mii de oameni și-au dat viața pentru libertate.

Astfel, în cadrul unei ședințe festive treizeci și opt de revoluționari au fost desemnați de către Consiliul Local Timișoara fiind cetățeni de onoare ai orașului. Aceștia sunt Corneliu Vaida, Viorel Arhip, Ioan Antochi, Marian Cozariuc, Moisă Baciu, Ioan Bândaru, Sorin Bulgăr, Aurel Chindea, Vasile Conisceac, Gerhard Culman, Alexandru Cuțară, Marius  Dalea, Aurel Ghibirdic, Virgil Hossu, Marius Iacovania, Iosif Jude, Andrei Kali, Eugenia Laszlo, Silviu Manea, Valeriu Marcu, Sabin Mărieș, Marian Melinte, Ionel Oncioiu, Maricel Părpăluță, Viorel Sasca, Călin Vasi, Adrian Velcsov, Nicolae Lăzărescu, Valer Bercia, Ioan Ciataraș Lossen, Ștefan Cuzic, Cătălin Nicolae Galoș, Sandu Hanuș, Sorin Iordăchescu, Ioan Joldiș, Aurel Popovici, Nicolae Rusan, Daniel Zăgănescu.

12394430_10205050575655359_1024495785_o

Consiliul Judeţean a marcat 26 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989 printr-o şedinţă festivă care a avut loc în Sala multifuncţională. Șaptesprezece asociații de revoluționari au primit diplome și plachete în semn de apreciere. Numărul revoluționarilor prezenți la Consiliul Județean a fost semnificativ mai mic decât în anii precedenti.

12375560_10205050575375352_1528504385_o

Revoluționarul Tudorin Burlacu s-a declarat nemulțumit pentru că dosarul Revoluţiei e închis. El consideră că trebuia rezolvat în cei 26 de ani.”În Revoluția spontană ne-am cunoscut atunci și am fost uniți, pentru că în fața morții nu aveam decât unitatea. Păcat că această unitate nu am putut să o continuăm. Iar cei împotriva cărora am luptat știau noțiunea de unitate și uniți, din <<looseri> au devenit câștigătorii de acum, care din păcate au dus la nivel de praf în ochi sau vorbe. Nu s-a realizat nimic, pași pe care i-am cerut în vederea democratizării și libertății statului nostru. Sunt dezamăgit de închiderea dosarului Revoluţiei. Nu trebuia închis, trebuia rezolvat în 26 de ani. Din păcate, le-am dat securiştilor ocazia să preia din nou puterea economică şi a presei”, spune Tudorin Burlacu, preşedintele Asociaţiei Frăţie, Egalitate, Colaborare şi Cooperare.

12375673_10205050575695360_1342318130_o

Invitați speciali la ceremonie au fost Petre Roman, fostul premier al României, și Emil Constantinescu, fost președinte al țării. “Constatat cu amărăciune că timişorenii îşi respectă Revoluţia lor cu mai multă putere şi simţire decât o facem noi la Bucureşti. De aceea, să mă aflu la Timişoara este o bucurie sufletească şi o onoare”, a spus Petre Roman.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here