Douăsute patruzeci de persoane au beneficiat de serviciile de consiliere și orientare profesională, 34 noi locuri de muncă, 186 absolvenți ai programelor de formare profesională, au fost organizate două târguri de joburi sociale, 20 de structuri ale economiei sociale participante la târgurile de joburi și peste 100 de vizitatori persoane din grupurile vulnerabile. Toate acestea au fost posibile în cadrul unui proiect în domeniul economiei sociale, derulat de CCIAT.
Este vorba despre proiectul “CASE – Competențe Antreprenoriale Sociale”, cofinanţat din fonduri europene. Acesta a vizat îmbunătățirea accesului persoanelor din grupurile vulnerabile la piața muncii din Regiunile Vest și Sud-Est, în economia socială și formală.
Potrivit managerului de proiect, beneficiarii au fost persoanele care au părăsit timpuriu şcoala, cei ce locuiesc în comunităţi izolate, cu venitul minim garantat, persoane cu dizabilităţi, din familii cu mai mult de doi copii sau familii monoparentale, femei în situaţii de risc, persoane de etnie romă. “Avem rezultate concrete remarcabile și anume înființarea a șapte structuri de ecomonie socială. Asta înseamnă șase firme și o asociație, care au caracter social pentru că funcționează conform legii ecomoniei sociale, 34 de noi locuri de muncă create și ocupate în cadrul SES-urilor, din care 23 sunt ocupate de persoanele din grupurile vulnerabile”, spune Adina Buzatu, manager de proiect.
La rândul său, directorul general CCIAT, spune: “Îmi doresc ca acest proiect în perioada de sustenabilitate să funcționeze așa cum a fost până acum. Un an de zile trebuie să funcționăm așa, iar după un an să vedem că aceste șapte SES-uri care s-au înființat în cadrul proiectului se dezvoltă și vor funcționa cu antreprenori foarte buni”, susține directorul CCIAT, Florica Chiriță.
Partenerii proiectului au fost CCIA Vrancea, SC Gapa SRL. Valoarea totală este de 5.943.661 lei, dintre care o mare parte finanțare nerambursabilă. Durata de implementare a proiectului a fost de 12 luni.