Acțiuni de amploare a jandarmilor! Amenzi de zeci de mii de lei

jandarmi timisoara

Acțiuni de amploare a jandarmilor timișoreni! Șaptezeci și cinci de jandarmi au acţionat zilnic, în perioada 30.11.2015 – 18.01.2016 împreună cu  efectivele Poliţiei de Frontieră din judeţele Timiş,  Arad şi Caraş – Severin pentru menţinerea, asigurarea ordinii publice şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, în punctele de trecere a frontierei de stat din zona de vest a României.

În această perioadă, efective de jandarmi din cadrul Grupărilor Mobile Timişoara, Craiova, Cluj – Napoca şi Târgu – Mureş, au acţionat în cooperare cu poliţiştii de frontieră din judeţele Arad, Timiş şi Caraş – Severin pentru menţinerea unui climat propice de ordine şi siguranţă publică atât în punctele de trecere a frontierei cât şi în zona localităţilor de frontieră din zona de vest a țării.

Misiunile desfăşurate de către jandarmi în sprijinul poliţiştilor de frontieră din cele trei judeţe, au constat în executarea unor acţiuni specifice de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, participarea la supravegherea căilor de comunicaţie, a zonelor şi locurilor de interes operativ din zona de frontieră şi participarea la organizarea unor filtre şi activităţi de control.

Pe timpul executării misiunilor, au fost legitimate 384 persoane, s-a participat la supravegherea controlului a peste 1800 autoturisme, s-au aplicat de către jandarmi 13 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2600 lei şi 1 avertisment scris.

În cooperare cu structurile de poliţie, au fost constatate 2 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere pe drumurile publice, 2 infracţiuni de contrabandă cu produse din tutun, 1 infracţiune de loviri şi alte violenţe, au fost depistaţi 4 urmăriţi general, 1 urmărit local şi 1 urmărit internaţional. De asemenea, au fost depistate ca fiind abandonate două colete cu 5000 pachete de ţigări de contrabandă.

Monitorizarea şi coordonarea acţiunilor şi activităţilor tuturor jandarmilor în toată zona de responsabilitate, s-au realizat de către grupa operativă constituită la nivelul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara.

Tot în contextul executării misiunilor în comun cu Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, jandarmii Grupării Mobile din Timişoara au participat la asigurarea măsurilor de ordine specifice pe timpul depistării celor 60 de emigranţi care au intrat ilegal în România, asigurând buna desfăşurare a activităţilor de procesare a acestora, precum şi asigurarea transportului migranţilor de la S.P.F. Jimbolia la Centrul de cazare al străinilor preluaţi în custodia publică a I.G.I., Horia, județul Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here