cladire parasita Piata Traian

Zeci de sesizări de la locuitorii din Piaţa Traian au sosit la Primăria Timișoara. Aceștia se plâng că sunt terorizaţi de oamenii străzii care şi-au făcut culcuş într-o casă părăsită de pe strada Dacilor nr. 3, dar și de rromi.

Edilul-șef a anunțat că a primit în repetate rânduri sesizări de la cetățeni pe rețeaua de socializare, Facebook, în legatură cu oamenii străzii. Subiectul nu este nou, a intrat de mult în atenția autorităților, astfel că încercă tot posibilul de a găsi soluții în acestă privință.

Potrivit primarului Nicolae Robu, proprietarul clădirii din Piata Traian a fost identificat, insa este plecat în Italia şi nu s-a mai îngrijit de imobil. Astfel că mai mulți oameni fără adăpost, veniți din alte judete, s-au instalat acolo.“Au intrat în spațiile care nu erau securizate și s-au instalat acolo. Poliția a făcut o descindere, le-a atras atenția că stau ilegal, le-a aplicat amenzi și a sesizat proprietarul. Acesta nu a răspuns, a fost și el amendat. Proprietarul e total indiferent (…) Este foarte greu să se facă ordine cu legislaţia existentă în România la ora actuală. Din nou mă vad nevoit să spun că din păcate parlamentarii de astăzi nu-și onorează statutul, nu sunt interesați de binele public și nu promovează legi în acest sens”, spune edilul.

Poliţiştii locali efectuează des controale în identificarea persoanelor fără adăpost, însă fără prea mare rezultat. Cei care nu au domiciliul în Timișoara sunt trimiși în județele de care aparțin. Cu toate acestea, după o perioadă revin aici.

(Foto: arhivă)

Articolul precedentS-a lăsat cu sute de amenzi în Timiș
Articolul următorFinanțarea de la Guvern a Centurii de Sud bate pasul pe loc. Primarul Timișoarei amenință cu un protest de amploare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.