Finanțarea de la Guvern a Centurii de Sud bate pasul pe loc. Primarul Timișoarei amenință cu un protest de amploare

centura-timisoara

centura-timisoara

Edilul lansează un nou atac la Guvernul care a uitat de municipiul cu cele mai mari contribuții la bugetul național, după București. Nicolae Robu amenință Guvernul Cioloș cu un miting de amploare, dacă proiectul Centurii de Sud a Timișoarei nu va primi finanțare. Reamintim, pe lista proiectelor prioritare se regăsesc Vaslui, Giurgiu, Sfântu Gheorghe şi Bârlad.

Finalizarea lucrărilor la tronsonul dintre Giarmata şi Remetea Mare va rezolva cea mai mare parte a problemelor de trafic prin Timişoara. Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, promitea in decembrie 2015 că în bugetul CNADNR din 2016 va fi inclusă şi construirea Centurii de Sud. “Voi fi în Comisia de Transporturi când se aprobă bugetul și miza o să fie centurile din toată țara. Vom merge pe aceleași principii pe care am mers și la Masterplan şi pe care le continuăm. Sunt practic niște principii științifice-tehnice, în funcţie de care se face o ierarhizare. Timișoara n-are cum să cadă foarte la sfârșitul listei în această ierarhizare, pentru că este unul dintre primele orașe ale României şi a şi dovedit că poată să atragă investiţii, are şi oameni care s-au implicat”, a spus ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Astfel că pe lista investițiilor centura este trecută la capitolul proiecte prioritare pentru 2016, dar și pentru 2017 – 2019. “Am aşteptat să primesc un semnal şi de la Ministerul Transporturilor. Nu am primit nimic. Păi ce specialişti pot fi acei indivizi din Ministerul Transporturilor care nu pot înţelege că nu-i niciunde o necesitate mai stringentă de centură ca la Timişoara? Aceştia sunt nişte indivizi fără noimă, puşi pe criterii politice şi care îl dezinformează pe ministru. Toţi indicatorii arată că Timişoara are de suferit din faptul că e traversată de TIR-uri şi camioane care nu ar avea ce să caute în Timişoara dacă ar avea centură ocolitoare”, susține Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Varianta  Ocolitoare Sud  a Timişoarei, cea între DJ 591 – DN 59 – DN 6  km 0+000 – km 25+690, va avea o lungime de 25,7 kilometri şi va costa peste 120 milioane de euro.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here