Cinci liceeni de la „Grigore Moisil” participă la un concurs unic în lume

concurs elevi drone

Cinci liceeni de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara participă la un concurs unic în lume. Acesta se adresează elevilor de liceu din America de Nord, Europa şi Australia și presupune programarea unor roboţi.

Competiția implică roboți (drone), care se urmăresc unii pe alții și trebuie să-și facă poze, un fel de „v-ați ascunselea”. Partea cea mai interesantă a acestui concurs este faptul că acești roboți se vor afla chiar pe Stația Spațială.

Competiția a început în septembrie 2015, prin participarea individuală a echipelor (iniţial fiind cinci echipe româneşti din oraşe precum Bucureşti, Piatra Neamţ, Cluj Napoca şi Timişoara. Echipa din Timișoara se numește Cassiopeia și este formată din elevi ai Liceului Teoretic „Grigore Moisil”.

Cassiopeia, aflată sub îndrumarea profesoarei Ivaşcu Simona este alcătuită din Cordun Cristina, Chincea Raul, Covaci Emanuel, Suciu Radu şi Grigoraş Miruna, elevi din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a ale Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, Timişoara.

Adolescenții au fost invitați să participe, la Bruxelles, la etapa finală a competiției Zero Robotics, un concurs organizat de Institutul Tehnologic din Massachusetts în colaborare cu NASA şi ESA (Agenţia Spaţială Europeană).

Tinerii din Timișoara, împreună cu o echipa din Statele Unite ale Americii şi una din Belgia au constituit alianţa Westiopeia v3, care a reuşit să treacă prin etapele inferioare ale concursului pe locuri respectabile în clasament, aflate în creştere, pentru ca, mai apoi, în aşa-zisa etapă de încălzire a finalei să domine clasamentul, oscilând între locurile 1 şi 2.

Echipa Cassiopeia a trecut de meciurile inițiale cu un scor impresionant, ajungând în semifinalele în care nici o altă echipă din România nu a mai ajuns. În ciuda acestui fapt, organizatorii nu au pus accent pe echipele câștigătoare și pe premii, reușind să inspire un sentiment de succes tuturor echipelor.

(Foto: www.bucurestifm.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.