Amenzi pe bandă rulantă în Timiș. Peste patrusute de șoferi sancționați

soferi amenzi

Polițiștii Serviciului Rutier au acţionat pe raza întregului judeţ în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Astfel,weekendul trecut  aceștia au aplicat  peste 400 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 171 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 46 de permise de conducere.

În perioada 29 – 31 ianuarie, oamenii legii au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 10  dosare penale şi au aplicat 434 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 171 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 44 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. În plus, au fost reţinute în vederea suspendării 46 de permise de conducere, 20 dintre acestea fiind pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Au fost reținute și permisele de conducere ale șoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, au condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi au depăşit limitele legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

(Foto: arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here