sedinta consiliu Local Ghiroda

Situație incredibilă la Primăria Ghiroda. Autoritățile nu au reușit să cheltuiască toți banii pe anul trecut. Aproximativ 23 de milioane de lei au rămas nefolosite, în condițiile în care nevoia de infrastructură este acută. Reamintim, în 2010 excedentul bugetar a fost de 5,5 milioane lei, în 2011- 9,3 milioane lei, în 2012 și 2013-14 milioane lei, iar în 2014 – 18 milioane lei.

Aleșii s-au reunit joi la ședința Consiliului Local Ghiroda în încercarea de a ajunge la o concluzie privind bugetul pe 2016 și a stabili investițiile care să fie incluse în buget. Toate acestea trebuiau soluționate încă de la ședința anterioară, din data de 27 ianuarie, dar aprobarea bugetului a fost pusă în așteptare din cauza tensiunilor provocate la nivelul CL de locuitorii comunei. Oamenii au venit atunci cu o serie de nemulțumiri și solicitări în privința zonelor în care ar trebui investiți banii comunei în 2016.

O poartă de intrare în localitate în valoare de o sută mii euro și o instalație nocturnă pentru terenul de fotbal, de 800 de mii de lei, sunt câteva dintre investițiile propuse de a se realiza în acest an din bugetul comunei Ghiroda.

poarta intrare Ghiroda

Joi, cetățenii au venit din nou cu solicitări scrise, pe care au încercat să le aducă la cunoștiința aleșilor. Degeaba, însă. Au fost din nou ignorați. Astfel că ședinta s-a încheiat imediat, în maxim 10 minute. Consilierii au votat, iar bugetul a fost aprobat, spre nemulțumirea cetățenilor care au fost ignorați de primar și consilieri.”A fost o bătaie de joc. S-a supus la vot, au ridicat mâna, nu a existat nicio dezbatere, nu s-a citit nici măcar un singur subiect din toate investițiile pe care lumea le știe foarte bine, gen nocturnă, care există deja și s-a supus bugetului, soclu de statui de 300 milioane lei bucata, intrare în Ghiroda de o sută mii euro. Pur și simplu, își bat joc de noi”, susține Cosmin Dumitru, unul dintre cei prezenți la ședință.

locuitor Ghiroda

Cetățenii sunt revoltați și susțin că primarul aruncă banii publici pe fereastră. Cea mai mare problemă, asfaltarea drumurilor de pământ, a fost ignorată și în acest an, spun aceștia.“Măcar să nu mai umble cu pungi pe picioare în Giarmata, în principal și în cartiere mai noi din Ghiroda. Oamenii au ajuns să ceară să li se pună măcar piatră. Trebuia să existe o dezbatere publică. Este o propunere de proiect, nu e obligatorie. Toate investițiile care se fac la teren, în paralel se investește un milliard de lei într-un PUZ la aeroport, unde există câteva hectare ale primăriei și unde vor să facă o bază sportivă”, adaugă Cosmin Dumitru.

Vă invit acum, la mine în cartier să vedeți cum e! Plin de noroi. Nu avem străzi asfaltate. Acum patru ani, primarul ne-a promis același lucru. Nu poti realiza ceea ce n-ai făcut în opt ani, acum în patru luni.O suta de mi euro a costat poarta d eintrare in Ghiroda. E extraordinar de mult,cu două sute mii ridic bloc. Nocturna e cuprinsă în buget și a fost deja montată”, a spus un locuitor.

Luat de întrebări de cetățeni și jurnaliști, primarul comunei Ghiroda, Vasile Cădariu, a dat bir cu fugiții, alergând pe treptele Căminului Cultural.De cealaltă parte, consilierul PNȚCD, Ovidiu Jurj, spune că “excedentul bugetar este folosit în reinvestiții… se reinvestește pentru anul următor. S-a ajuns aici pentru că unele proiecte nu s-au realizat și pentru că nu s-au realizat, s-au reportat pentru anul următor. Datorită faptului că unele dintre proiecte nu s-au realizat că au fost contestate licitațiile o dată, de două ori, de mai multe ori și nu s-au putut trece la execuția proiectelor, banii au rămas reportați. Dacă nu sunteți mulțumită de răspuns…. Eu am răspuns”, a explicat consilierul local.

12660452_532736110226938_461845005_n

 

Articolul precedentO masina de Formula 1 contra unei gramezi de rugby? Vezi cine castiga!!
Articolul următorCJAS face apel la furnizori să nu mai pună asigurații pe drumuri

2 COMENTARII

  1. nu pot intelege un lucru, cum de prefectul sau cei caruia primarul raporteaza activitatea lui nu demit un astfel de primar. A fost ales ca sa administreze banii consatenilor, de ce nu raspunde pentru ignoranta si nepasare?
    Sper ca intr-o zi sa plateasca pentru ceea ce este acest primar, si atunci isi va aminti de ce cu siguranta pentru ce plateste.

  2. Cristian, daca nu stiai, primarul nu raporteaza si nu raspunde unui superior decat locuitorilor si consiliului local. Primarul este ales de electorat ca nume, deci numai prin referendum propus de consiliu sau de catre 50% +1 locuitori, pot demite un primar nesimtit. Prefectul poate face presiuni dar nu demiteri de primari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.