Primul vaporetto ajunge la Timișoara luna viitoare

vaporetto 3

Un proiect important care ar urma să pună în valoare Timișoara este cel de transformare a canalului Bega într-un navigabil, cu ambarcațiuni de agrement, dar și pentru transportul în comun. Primul din cele șapte vaporașe destinate transportului de agrement achiziționate de municipalitate, va ajunge în curând la Timișoara. Potrivit edilului, acesta va fi pus în circulație pe Bega, în luna martie.

Ambarcațiunea este asemănătoare cu vaporașele din Veneția. Aceasta a fost construită la Galați, fiind testată pe Dunăre, iar conform primarului, comisia spune a primit nota 10 plus. Timp de cinci ani, vaporașele vor fi destinate gratuit agrementului. “Concluzia comisiei a fost că acest vaporetto este de zece plus. Intenționăm ca pe parcursul lunii martie să-l introducem în uz în scopul de agrement. Până atunci trebuie să ne pregătim cu proceduri, cu tot ce presupune navigarea pe Bega. Transportul nu va fi contracost, ci va fi gratuit timp de cinci ani”, explică primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Achiziția celor șapte ambarcațiuni care vor circula pe Bega face parte dintr-un amplu proiect European, care a inclus și amenajarea malurilor Begăi. Cele şapte vaporase vor fi administrate de RATT. Valoarea totală a acestora este de 6,9 milioane de lei fără TVA. Vaporașele au o capacitate de 50 de locuri, lungimea de 12,7 metri și lățimea de 4,9 metri. În plus, vor avea o punte deschisă și un salon închis în care vor exista scaune.

Nouă stații urmează să fie amenajate în acest sens, în cadrul proiectului de reabilitare a malurilor Begăi. Este vorba despre stațiile la Podul Mihai Viteazul, Podul Dacilor, Podul Decebal, Podul Michelangelo, Podul Mitropolit Andrei Şaguna (Tinereţii), Podul Traian, Podul Ştefan cel Mare, în dreptul străzii Vulturilor şi la Podul Modoş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here