migranti1

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa – I.T.P.F. Timişoara au depistat trei bărbaţi (un cetăţean din Kosovo şi doi din Albania) care intenţionau  să  intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde.

În data de 11.02.2016, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte, trei persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul ţării. Imediat, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul aceluiaşi sector s-a deplasat la faţa locului pentru identificarea persoanelor care nu îşi justificau prezenţa în zonă şi conducerea acestora la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că doi bărbaţi sunt cetăţeni albanezi, iar cel de-al treilea este din Kosovo, aceştia având vârste cuprinse între 24 şi 44 de ani. Bărbaţii au declarat că intenţionau să ajungă în Franţa şi, pentru că aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen, s-au deplasat pe jos, din Serbia spre România, până în momentul reţinerii.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor trei persoane şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Persoanele în cauză, care au solicitat o formă de protecţie din partea statului român, urmează a fi predate unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

(Foto: arhivă)

Articolul precedentPrimul vaporetto ajunge la Timișoara luna viitoare
Articolul următorNicolae Robu, împotriva Legii defăimării: “Eu sunt cea mai defăimată persoană din România”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.