Cinci contrabandişti, peste 50 litri de alcool contrafăcut şi 15.700 de ţigarete de contrabandă confiscate în Arad

tigari confiscate

Acţiune punctuală în municipiul Arad, a jandarmilor Grupării Mobile împreună cu lucrătorii vamali din Timişoara. Cinci contrabandişti, peste 50 litri de alcool contrafăcut şi 15.700 de ţigarete de contrabandă au fost ridicate de către jandarmii Grupării Mobile din Timişoara, din municipiul Arad. Oamenii legii au derulat o acţiune punctuală pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.

În cadrul acţiunii punctuale din weekend, organizate împreună cu lucrătorii ANAF – Direcţia Regională Vamală Timişoara, jandarmii timişoreni au depistat cinci bărbaţi care comercializau ţigări de contrabandă. Bărbaţii, cu vârste cuprinse între 25 şi 50 de ani au fost surprinşi în timp ce comercializau ţigări de contrabandă în piaţa Mihai Viteazul şi pe Bd. Aurel Vlaicu din municipiul Arad.

Aceștia au fost sancţionați de către lucrătorii Direcţiei Regionale Vamale Timişoara, cu amenzi cuprinse între 20.000 şi 100.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 86 din 2006, iar cantitatea de 15.700 de ţigarete de contrabandă a fost ridicată în vederea confiscării.

Tot în cadrul acestei acţiuni, a mai fost depistat un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Arad care comercializa alcool. În urma cercetărilor efectuate, jandarmii au găsit o dependinţă în care acesta falsifica alcool de provenienţă sârbească. Individul folosea petrol lampant combinat cu apă pe care apoi îl vindea în PET-uri cu etichete de alcool sârbesc.

După constatare, a fost notificat I.P.J. ARAD, s-a procedat la reţinerea cantităţii de 50 de litri de alcool contrafăcut şi s-a procedat la întocmirea actelor de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificare sau substituire de alimente sau alte produse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here