Dobresti inaugurare drumuri (15)

Consiliul Județean Timiș alocă două milioane lei pentru lăcașele de cult. Aleșii s-au reunit astăzi în cadrul ședinței de plen pentru a vota proiectele județului.

Astfel, pe ordinea de zi s-a aflat și un proiect de hotărâre care prevede aprobarea Regulamentului pentru acordarea sprijinului financiar unităților de cult religioase. În Timiș sunt zece culte care au primit bani, iar sumele sunt împărțite direct proporțional cu numărul de practicanți. Consilierii judeţeni au votat alocarea sumelor, însă au propus un amendament prin care să fie luate câte 5.000 de lei de la cultul ortodox român, cultul romano – catolic și cel penticostal, iar suma să fie redirecţionată cultului baptist, pentru finalizarea lucrării a unei biserici din localitatea Măguri.

Potrivit șefului CJ Timiș, cele două milioane de lei sunt alocate pentru cofinanţarea unor lucrări de construcţii, renovare şi consolidare la unităţile parohiale, aşezăminte sociale şi educaţionale. Reprezentanții cultelor trebuie să depună situația de lucrări, iar apoi acestea vor fi plătite de Consiliul Județean Timiș.“Banii au fost repartizaţi în funcţie de numărul de enoriaşi şi s-au aprobat toate cele două milioane către toate cultele din Timiş. Fiecare cult să vină cu propunerile pentru bisericile sau lăcaşele de cult ce le au în construcţie, şi bineînţeles cu documentele necesare pentru a se putea face decontări începând de la stuaţii de lucrări, devize, facturi şi alte obligaţiui pe care le vor avea prin contractele ce le vor semna cu colegii de la investiţii. Suma este mai mică decât anul trecut, este adevărat că suma este pusă de la începutul anului în discuţie fără posibilitatea de a face alte rectificări”, explică șeful CJ Timiș, Titu Bojin.

Reamintim, consilierii județeni au alocat în luna noiembrie 2015,  600.000 de lei pentru culte. Aceeași sumă a fost acordată și în luna august a anului trecut – 600.000 de lei. Tot anul trecut, aleșii au mai alocat o sumă de 850.000 de lei, destinată tot cultelor religioase.

Articolul precedentPrimarul din Ghiroda i-a sfidat încă o dată pe cetățeni. Localnicii nu au cui să-și spună problemele
Articolul următorTreizeci și cinci de persoane cercetate pentru contrabandă cu produse accizabile în urma unor percheziţii în Caraş-Severin şi Timiş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.