Treizeci și cinci de persoane cercetate pentru contrabandă cu produse accizabile în urma unor percheziţii în Caraş-Severin şi Timiş

perchezitii tigari in MH

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Polişiei de Frontieră Timişoara, în cooperare cu lucrători din cadrul Jandarmeriei, sub directa coordonare a Procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa, au efectuat 37 percheziţii domiciliare, într-un dosar de contrabandă.

Treizeci şi cinci de persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată, în urma percheziţiilor fiind confiscate ţigări, tutun, alcool, precum şi diverse sume de bani. În această dimineață, poliţiştii de frontieră din cadrul  S.T.P.F. Caraş-Severin, Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidaş şi Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în cooperare cu lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, sub directa coordonare a Procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa au efectuat 37 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Caraş-Severin şi Timiş, la persoane implicate în săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă cu produse accizabile, fiind aduse la audieri 36 de persoane.

Percheziţiile s-au efectuat într-un dosar de urmărire penală, intitulat „La Familia 2” aflat în instrumentarea  procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa, acesta având ca obiect săvârşirea în formă continuă de către mai mulţi cetăţeni români a infracţiunilor de contrabandă calificată cu produse accizabile.

În urma percheziţiilor au fost depistate 754 pachete de ţigări netimbrate, mărcile Fast şi Marble, 500 de grame de tutun, 31 litri de alcool de provenienţă Republica Serbia, şi diferite sume de bani ( 39.900 de lei şi 14.450 de euro). Totodată au fost identificate mai multe bunuri mobile şi imobile aparţinând persoanelor suspecte asupra cărora urmează a se dispune măsura sechestrului asigurator.

Din cercetările efectuate, a rezultat că persoanele implicate sunt furnizori şi clienţi ai aceleiaşi familii din Oraviţa, care comercializează aproximativ 500 de pachete de ţigări de contrabandă pe zi, uneori tranzacţiile ilicite ajungând la o valoare de 30.000 de lei.

 La finalizarea percheziţiilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa a dispus începerea urmăririi penale faţă de 35 de persoane pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată, pentru o parte dintre aceştia urmând a se dispune măsuri preventive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here